Wat doen we bij Pharos?

Gemiddeld zijn we gezonder dan ooit in Nederland. Dat klinkt mooi, maar een goede gezondheid is niet voor iedereen weggelegd. Laagopgeleiden overlijden 6 jaar eerder dan hoogopgeleiden. Zij leven 15 jaar minder lang in goed ervaren gezondheid. Als je bijvoorbeeld kanker hebt, heb je als hoogopgeleide patiënt meer kans om dat te overleven dan een laagopgeleide.

Ook vluchtelingen hebben in Nederland vaak te maken met gezondheidsachterstanden. Ondanks hun veerkracht kunnen de gevolgen van geweld en traumatische ervaringen erg groot zijn voor hun lichamelijke en geestelijke gezondheid. Het is bovendien voor vluchtelingen en andere niet-westerse migranten moeilijk om hun weg te vinden in de gezondheidszorg. Als er niet voldoende aandacht is voor hun gezondheid, staat dat hun participatie en integratie in de weg.

Gezondheidsverschillen verkleinen

Gezondheids- verschillen verkleinen

Gezondheidsverschillen zijn niet acceptabel. Daarom werken we bij Pharos aan het terugdringen ervan. Voor iedereen – van jong tot oud. Dat doen we door (inter)nationale kennis te verzamelen, te verrijken en te delen. Alle soorten kennis. We doen onderzoek en we maken ook praktische informatie. Zo helpen we zorgverleners, beleidsmakers en professionals om in hun dagelijkse werk gezondheidsverschillen te kunnen verkleinen.

Dat doen we niet alleen. Hiervoor werken we samen met de mensen om wie het uiteindelijk gaat. Zij weten hoe het is om dat foldertje van het ziekenhuis niet te begrijpen. Of om voor het eerst naar de huisarts te gaan in een nieuw land. Zij zijn onze taalambassadeurs en sleutelpersonen.

Ben je benieuwd hoe werken bij Pharos nu echt is? Lees hieronder wat onze collega's vertellen.

Collega's aan het woord

Blijf op de hoogte 

 

 

 

 

Arthur van Schendelstraat 600, Utrecht | Contact | www.pharos.nl | oktober 2021.