Iedereen in Nederland heeft het recht op de kans om even lang en gelukkig te leven. Bij expertisecentrum Pharos zet jij je daarvoor in. De grote gevolgen van gezondheidsverschillen en de relatie die gezondheid heeft met alle andere onderdelen van onze levens en de samenleving, maakt dit een belangrijke én complexe opgave. Ga jij deze uitdaging aan?

We zijn binnen Pharos op zoek naar een:

Senior adviseur/projectleider
 met focus op het uitvoeren van onderzoek

32 - 36 uur per week

Ben je een ervaren onderzoeker met een kritische blik? En wil jij je onderzoeksvaardigheden inzetten  voor gelijke kansen op een goede gezondheid? Dan is deze functie iets voor jou! We zijn op zoek naar een nieuwe collega met stevige ervaring in het uitvoeren van (wetenschappelijk) onderzoek. Je zult verschillende onderzoeksprojecten opzetten en uitvoeren én je organisatiebreed inzetten om de kwaliteit van onze onderzoeksmethoden te borgen en versterken.

Als expertisecentrum doen wij uiteenlopend onderzoek naar oorzaak, achtergrond en oplossingsrichtingen op het gebied van sociaaleconomische gezondheidsverschillen. Van puur wetenschappelijk tot praktisch toegepast onderzoek. Daarnaast zijn we sparringpartner voor (externe) onderzoekers voor het uitvoeren van inclusief onderzoek.

Wat ga je doen?

 • Je bent projectleider en mede-uitvoerder van onderzoeksprojecten op thema’s als gezond opgroeien, uitkomstgerichte zorg, preventie, toegankelijkheid van zorg
 • Je bent mede verantwoordelijk voor de kwaliteit en uniformiteit van ons onderzoek, onderzoeksvoorstellen en –methodieken.
 • Je zorgt voor innovatie en inclusiviteit in de onderzoeken van Pharos door het toepassen  van vernieuwende onderzoeksmethoden en participatievormen.
 • Je adviseert intern en extern waar nodig en komt met heldere en toepasbare verbetervoorstellen.
 • Je levert een actieve bijdrage aan de (strategische) kennisontwikkeling en verspreiding van onze kennis op het doen van inclusief onderzoek.

Jouw profiel

 • Je beschikt over een afgeronde WO opleiding en hebt 4-5 jaar ervaring met onderzoek (bijvoorbeeld binnen een kennisinstituut). Kennis over gezondheid, zorg en/of gezondheidsverschillen is een pré;
 • Je hebt ervaring in de opzet en uitvoering van projecten, het doen van grootschalig onderzoek en het aansturen van projectteamleden;
 • Je weet zaken snel van de grond te krijgen en kunt gemakkelijk schakelen tussen verschillende taken, projecten en stakeholders;
 • Je hebt kennis van onderzoeksmethoden en onderzoektools zoals Atlas TI en SPSS; 
 • Je bent kritisch, nieuwsgierig en analytisch.  

Waar ga je werken?      

Bij Pharos werken mensen die betrokkenheid tonen, initiatief nemen en samen werken aan een mooi resultaat. Mensen die hun kennis en expertise willen inzetten om Nederland inclusiever te maken. Mensen die een verhaal met passie vertellen, zich erin kunnen vastbijten en soepel schakelen tussen bestuurders, zorgprofessionals en mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Wij zijn er van overtuigd dat een diverse samenstelling van collega’s met verschillende achtergronden en ideeën ons scherp houdt en ons werk impactvoller maakt. Je bent van harte welkom. 

Wat bieden wij?

 • Een interessante en flexibele werkomgeving, waar samen hard gewerkt wordt aan een betere gezondheid en zorg voor iedereen;
 • Er is veel ruimte voor initiatief en ontwikkeling;
 • Pharos volgt de cao Geestelijke Gezondheidszorg. De functie is ingeschaald in schaal 60. Deze loopt van € 3.835 t/m  € 4.981 op basis van 36 uur per week. Inschaling vindt plaats op basis van ervaring.
 • Een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Smartwerken: binnen Pharos werken we gemiddeld 50% vanuit huis. Je ontvangt een reiskostenvergoeding en een thuiswerkvergoeding.
 • Een netto telefoonkostenvergoeding van € 25 per maand.

De functie is in principe voor 32 - 36 uur, voor een jaar, met kans op verlenging.

Heb je interesse in deze functie?
Ben je enthousiast geworden over deze functie, solliciteer dan door je motivatie én CV te uploaden vóór 16 mei 2023 via deze link. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. De eerste gespreksronde staat gepland op 22 mei 2023 in de ochtend De tweede gespreksronde staat gepland op 25 mei 2023.

Heb je vragen over deze vacature? Neem gerust contact op met Joanne Gelderblom (HR adviseur) of Bertiene Dunning. Joanne is vanaf 8 mei bereikbaar via j.gelderblom@pharos.nl of 06-20369982. Bertiene is van 26 t/m 2 mei en vanaf 11 mei bereikbaar  via b.dunning@pharos.nl of 06-23175026.

Ieder mens heeft het recht op gezondheid en zorg, maar niet ieder mens heeft dezelfde kansen. Met onze expertise, samenwerkingsverbanden en programma’s zetten wij ons in voor gelijkere kansen op goede zorg en een dito gezondheid. Vind jij het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de doelstelling van Pharos: het verkleinen van gezondheidsverschillen in Nederland? Reageer dan op deze vacature!